Beleggingsstrategie

Het Panther Fund is een long/short aandelenfonds met een fundamentele focus. Hierbij worden bedrijven aandachtig onderzocht en wordt er inschatting gemaakt of er opwaarts potentieel dan wel neerwaarts potentieel is in de aandelen van de betreffende ondernemingen.

Het fonds heeft zijn investeringen hoofdzakelijk in Europa en Noord-Amerika. De focus is op Mid Caps en Small Caps. Kleinere bedrijven zijn over het algemeen minder belicht en onderzocht door professionele partijen. Grote investeerders vermijden soms kleinere bedrijven uit hun beleggingsportefeuille wegens gebrek aan liquiditeit of schaalbaarheid. Hierdoor ontstaan interessante kansen in het kleinere bedrijven universum.

De filosofie van het fonds wordt gekenmerkt door een combinatie van voorzichtigheid en opportunisme. Voorzichtigheid ten tijden van speculatie, hypes en oververhitte markten en een agressievere benadering in periodes van crisis en pessimisme. De contraire benadering wordt gecombineerd met grondige research en een beleggingshorizon die verder reikt dan de volgende dag, maand of kwartaal.